Skip to content

Barna Hajnal

Célunk, hogy minél több diák felismerje a cselekvés fontosságát, megtalálja a saját szerepét egy-egy helyzetben.

A Barna Hajnal foglalkozás Franck Pavloff nagysikerű novellájának papírszínház kiadására épül. A történet megismerése előtt a gyerekek csoportokban dolgozva megpróbálják kitalálni, mi történhet az egyes képeken, majd az előadás után egy beszélgetés keretében feldolgozzuk a történetet. Az óra során a résztvevő fiatalok megismerkednek egy elnyomó rendszerrel, ahogy az szép lassan, észrevétlenül, kiépül a szemük előtt.

Tanítási filozófiánk

A módszertanunk és filozófiánk egyszerű: mindenkinek van véleménye, minden vélemény értékes és minden véleményről és minden vélemény által lehet tanulni. Óráinkon és foglalkozásainkon megteremtjük a teret, hogy mindenki elmondhassa a gondolatait. Próbáljuk az emberi jogok alapvető értékeit előhozni egy-egy beszélgetésben, azonban a sokszínűséget és a kritikus gondolkodást is ünnepeljük.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) e_Játék, könyv (pl. társasjáték, kártyajáték, fejlesztő könyv)

Itt vagyunk jelen

Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye) Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye)

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Alkalmazkodókészség/reziliencia