Skip to content

Do as I – Tanulj a kutyáktól önmagadról

Foglalkozásaink célja, hogy az állatokkal való interakcióknak köszönhetően a résztvevők közelebb kerüljenek saját magukhoz. Azt szeretnénk, ha az értő figyelmet tanulnák meg, amit aztán a mindennapi életben is kamatoztatni tudnak.

Célunk, hogy a gyerekek a kutyák révén, játékosan elsajátítsák az együttműködésen alapuló egyértelmű, asszertív kommunikáció alapjait. Azon dolgozunk, hogy erősítsük természetes kíváncsiságukat, kitartásukat, önbizalmukat, hogy azzal foglalkozhassanak, amiben igazán örömüket lelik. Képessé váljanak céljaik kitűzésére és kisebb részcélokon át, meg is valósítsák azokat.

Tanítási filozófiánk

Minden foglakozásunk az etológiára, pszichológiára és tapasztalatainkra épül. Az etológia, mint „eszköz”, testközelbe hozza az állatok és az emberek “működését”. A kutya reakciójában, felismerjük saját érzéseinket és így könnyebben meg is értjük, elfogadjuk azokat, ez által könnyebben módosíthatjuk viselkedésünket is. A kutyáknak nem tudunk hazudni. Észreveszik, ha izgulunk, ha boldogok vagyunk és összezavarodnak, ha nem vagyunk egyértelműek.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő c_Rendezvény d_Workshop (alkalmanként egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) f_Tábor (tanítási időn kívüli fesztivál összefüggő program) rendezvénysorozat rendszeres foglalkozások) többnapos

Itt vagyunk jelen

f_Közép-Magyarország (Pest megye)

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Alkalmazkodókészség/reziliencia Együttműködés/csapatmunka Kommunikáció