Skip to content

MEKH Energiakövetek

Célunk kettős: egyrészről a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok ösztönzése az energetikai témákkal kapcsolatos tudásuk elmélyítésére és kreatív, élményalapú átadására, másrészt általános iskola felső tagozatos, illetve a középiskolás korosztály körében a tudatos energiafogyasztással és energiatakarékossággal kapcsolatos ismeretek bővítése.

A MEKH Energiakövetek egy pályázati lehetőség, melynek célja kettős: egyrészről a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok ösztönzése az energetikai témákkal kapcsolatos tudásuk elmélyítésére és kreatív, élményalapú átadására a megjelölt korosztálynak, másrészről az energiatermeléssel és felhasználással, valamint a tudatos energiafogyasztással és energiatakarékossággal kapcsolatos ismeretek bővítése az általános iskola felső tagozatos, illetve a középiskolás korosztály körében.

Tanítási filozófiánk

Elsősorban a gyakorlatban, a mindennapokban is használható energiatakarékossági praktikák megismertetése a célunk. Az élményszerű, kísérletekkel tarkított tanórák célja, hogy a diákok maradandó tudást kapjanak, és a mindennapjaikban tudatosan és takarékosan bánjanak a különböző energiaforrásokkal (víz, villamosenergia, földgáz). Módszertanunk fontos eleme, hogy Energiaköveteink maguk is fiatalok (felsőoktatásban tanulók), akik könnyebben megértetik magukat a célcsoporttal.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) g_Egyéb

Itt vagyunk jelen

Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye) Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye)

Nekik szólnak programjaink

f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kreativitás Kíváncsiság Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás