Skip to content

Yelon

Gondolkodó Kör kezdeményezése
Senki sincs egyedül, legyen szó a test, lélek, szerelem, egészség, szexualitás vagy a világ és a közélet dolgairól, mi mindig tényszerű és tabumentes informatív válaszokra törekszünk.

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány Yelon (You arE not aLONe), programja tényszerű és tabumentes informatív válaszokra törekszik kényesebb témákban, legyen szó a test, lélek, szerelem, egészség, szexualitás vagy a világ és a közélet dolgairól. Igyekszik gyermekközpontú információkat nyújtani nevelési kérdésekben, a digitális szülőségtől kezdve a szexuális edukáción keresztül, egészen az iskolai nehézségekig. A Yelon hisz abban, hogy a szülőség tanulható.

Tanítási filozófiánk

A Yelon a gyermekjogi megközelítést alkalmazza, a gyerekek szükségleteire fókuszál. Alapelve, hogy a gyerekek kompetensek a saját életüket érintő döntéseikben, ha megfelelő információt és támogatást biztosítanak nekik. A Yelon segít, hogy az életkornak megfelelő, szakszerű, ugyanakkor tabumentes válaszokat kapjanak a kérdéseikre, amely elengedhetetlen az egészséges fejlődésükhöz – miközben mind a tartalmakat, mind a chatet illetően a gyerekek biztonsága az elsődleges szempont.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

a_Applikáció vagy online platform/játék

Itt vagyunk jelen

Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye) Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kommunikáció Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Önbizalom/önismeret