Skip to content

Gyerekfilmakadémia

A filmkészítés fejleszti az önálló gondolkozást, a digitális kreativitást, a saját történetek létrehozása pedig önmaguk megismerését és kifejezését.

A Gyerekfilm Akadémia (GYUFA) egy filmes műhely 10-18 éves gyerekeknek. Ez a generáció már el van látva minden technikai eszközzel, ám meg is kell tanulniuk használni ezeket. Immár három helyszínen tart hétköznap délutáni foglalkozásokat, ahol profi filmesek vezetésével a gyerekek forgatókönyvet írnak, storyboardot készítenek, rendezőként, operatőrként, színészként próbálhatják ki magukat, és megismerik a könnyen használható filmes szoftvereket is.

Tanítási filozófiánk

70% gyakorlat, 30% elmélet. Önálló alkotásra, döntéshozásra motiváljuk őket, csapatban való gondolkodásra, közös kreatív alkotómunkára biztatjuk őket, aminek a végén sikerélményük lesz.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál

Itt vagyunk jelen

Budapest

Nekik szólnak programjaink

c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kreativitás Együttműködés/csapatmunka Önbizalom/önismeret