Skip to content

Személyes Történelem Produkció

A Személyes Történelem Produkció keretében évről évre színházi műhely munkán keresztül kutatjuk Budapest második világháborús emlékezetét középiskolás fiatalokkal, a személyes visszaemlékezések feldolgozásával. Emellett egyalkamas iskolai foglalkozásokat tartunk.

A programban résztvevő fiatalok holokauszt túlélőkkel és olyan időskorú budapesti lakosokkal beszélgetnek, akiknek még saját emlékeik vannak a második világháború idejéről. A beszélgetések alapján a fiatalokkal színházi előadást készítünk, és mutatunk be. Célunk, hogy a személyes történetek megismerésén és továbbadásán keresztül a fiatalok összetett képet kapjanak a korszak történelmi és politikai valóságáról és ezen keresztül jobban megértsék a jelen magyar társadalom működését is.

Tanítási filozófiánk

Alapvetően gondolkodni, értelmezni tanítunk. Célunk, hogy minél több felszabadult beszélgetésben, vitában legyen részük a fiataloknak, merjenek véleményt alkotni. Ezen kívül az, hogy színházi munkán keresztül megtapasztalják, hogy egy-egy nézőponthoz egy egész emberi sors és rengeteg érzelem tartozik. Az élménypedagógiában és a tapasztalati tanulásban hiszünk. Eszközeink a drámapedagógia, a közösségi vita, az improvizáció és a színházpedagógia.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

Budapest Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye Fejér megye Veszprém megye)

Nekik szólnak programjaink

f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kreativitás Együttműködés/csapatmunka Szociális és kulturális nyitottság