Skip to content

SZIKRA Tehetséggondozó Egyesület

A SZIKRA azért jött létre, hogy az autista gyerekek saját autizmusukat, másságukat ne fogyatékosságnak lássák, mert nem az! Lássák ezt inkább lehetőségnek, ahogy ezt tette Newton, Einstein, Mozart, Steve Jobs, Elon Musk vagy éppen Bill Gates is autistaként.

A SZIKRA szerint az autizmus az emberi változatosság természetes megnyilvánulása. Elutasítja azt, hogy az autizmust meg kellene gyógyítani vagy fogyatékosságnak kéne felfogni. Ehelyett azt hirdeti, hogy az eltérő idegrendszeri „huzalozottságot” az emberi létezés egyik természetes formájaként kell elfogadni. Ennek szellemében szervez tehetségfejlesztő programokat autista gyerekeknek és családjaiknak. 

Tanítási filozófiánk

A SZIKRA célja az autista, atipikus, tehetséges gyerekek fejlesztése, tehetséggondozása. Egyediségük abban rejlik, hogy az autista gyerekeknek nem csupán a lemaradásaikat, hanem erősségeiket, különleges képességeiket is fejlesztik.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

a_Applikáció vagy online platform/játék c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás)

Itt vagyunk jelen

Közép-Magyarország (Pest megye)

Nekik szólnak programjaink

a_3-4 éves gyerekek b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Önbizalom/önismeret Szociális és kulturális nyitottság