Skip to content

Ismered azt a mesét, ami úgy kezdődik, hogy egyszer volt, hol nem volt, a kompetenciás tengeren is túl…?

Most 12 ismert szülő-influenszer segít Neked abban, hogy az ő történeteiken keresztül jobban megértsd mennyire fontos, hogy a mai világban a rugalmasságot, a kíváncsiságot, a kitartást, az együttműködést vagy éppen a kezdeményezőkészséget erősítsük a gyerekeknél.

12 ismert szülőt kértünk fel arra, hogy meséljék el saját tapasztalataikat azokról a kompetenciákról, amelyekre az Edisonplatform szerint a gyerekeknek (és valljuk be, nekünk, szülőknek is) óriási szükségük van a jövőben. Miért fontosak ezek, és hogyan adják át gyerekeiknek? Nézzétek meg a videót, és böngésszetek tovább az oldalon!

Kompetencia-nagykövetek:

Bánhidi Dóra, Borbély Alexandra, Dr. Varga Eszter, Fiala Borcsa, Gianni Annoni, Korn Anita, Kovács András Péter, Linczényi Márkó, Molnár Dóra, Peller Mariann, Priger Inez, Tatár Csilla

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNERÜNK AZ

Nagykövetek

Bánhidi Dóra, Jógakaland

Irányítás
Kompetencia-nagykövet

Bánhidi Dóra szerint nem az a cél, hogy minden pont úgy történjen, ahogyan mi akarjuk. Amikor felkértük őt, hogy legyen az irányítás nagykövete a hamarosan induló Kompetenciás tengeren is túl videó sorozatban, rögtön arra gondolt, hogy vezetésre nem születni kell, hanem azt meg kell tanulni. Csak bólogatni tudtunk. Tartsatok velünk, és hallgassátok meg személyes történeteit hamarosan itt! Addig pedig kövessétek szülőként vele együtt a 12 ismert és hiteles kompetencia-nagykövetet az @edisonplatform oldalán.

Borbély Alexandra

Alkalmazkodókészség
Kompetencia-nagykövet

Borbély Alexandra már gyerekként megtanulta, hogy mit jelent alkalmazkodni másokhoz. Szlovákiai magyarként szlovák óvodába járt, ami rengeteg kihívást jelentett számára. Gyerekkori élményeiről a hamarosan induló Kompetenciás tengeren is túl interjú sorozatunkban fog beszélni, ahol azt is elárulja, az alkalmazkodókészség nagyköveteként, hogy ikreinek hogyan tanítja meg az egyensúlyt az alkalmazkodás és a személyi szabadság között. Tartsatok velünk, és hallgassátok meg személyes történeteit hamarosan itt! Addig pedig kövessétek szülőként vele együtt a 12 ismert és hiteles kompetencia-nagykövetet az @edisonplatform oldalán.

Dr. Varga Eszter

Önismeret
Kompetencia-nagykövet

26 évig nem foglalkozott tudatosan az önismerettel, aztán jött egy trauma, és szembe kellett néznie önmagával. Ki kellett járnia a saját útját, hogy ma ti Dr. Varga Eszterre egy erős, tudatos nőként és profi befektetőként tekintsetek. Az önismeret és önbizalom nagyköveteként felkértük őt, hogy a hamarosan induló Kompetenciás tengeren is túl videó sorozatban meséljen nektek arról, hogy a gyerekei életében mekkora teret ad az önismereti útkeresésnek. Meg fogtok lepődni! Tartsatok velünk, és hallgassátok meg személyes történeteit hamarosan itt! Addig pedig kövessétek szülőként vele együtt a 12 ismert és hiteles kompetencia-nagykövetet az @edisonplatform oldalán.

Fiala Borcsa

Kommunikáció
Kompetencia-nagykövet

Szeret beszélni, de még mennyire szeret! Nem véletlen, hogy ő lett a kommunikáció kompetencia nagykövete a hamarosan induló Kompetenciás tengeren is túl interjú sorozatban. Rázós kérdésként feltettük neki, hogy vajon hogyan kell jól kommunikálni kamaszokkal. Mémekkel!-vágta rá. Bárcsak ilyen egyszerű lenne…Tartsatok velünk, és hallgassátok meg személyes történeteit hamarosan itt! Addig pedig kövessétek szülőként vele együtt a 12 ismert és hiteles kompetencia-nagykövetet az @edisonplatform oldalán.

Gianni Annoni

Szociális és kulturális nyitottság
Kompetencia-nagykövet

Van egy mondás, hogy ha egy olasz ember leül egy olyan asztalhoz, ahol nem beszéli a nyelvet, őt akkor is ismerni fogja mindenki az este végére. Most már értitek, hogy miért lett ő a szociális és kulturális nyitottság nagykövete a hamarosan induló Kompetenciás tengeren is túl interjú sorozatunkban. Tartsatok velünk szülőként, mert hamarosan elmeséli nektek, hogy milyen két országban, kétnyelvű, kétgyökerű gyerekeket nevelni feleségével, Zitával együtt. Addig pedig kövessétek szülőként vele együtt a 12 ismert és hiteles kompetencia-nagykövetet az @edisonplatform oldalán.

Korn Anita, Ruhastory

Együttműködés
Kompetencia-nagykövet

A nagymamáknak, a balatoni szomszédoknak és a gimis barátnőknek is köszönhető, hogy egy 100 fős stábbal akár élő műsort is tud vezetni Korn Anita, a Ruhastory alapítója. Az együttműködés nagyköveteként meghívtuk őt egy beszélgetésre a hamarosan induló Kompetenciás tengeren is túl interjú sorozatba. Ott többek között arról is fog mesélni nektek, hogy Lujzi lánya akár otthon, akár a játszótéren hogyan tanulja az együttműködés csínját-bínját. Tartsatok velünk, és hallgassátok meg személyes történeteit hamarosan itt! Addig pedig kövessétek szülőként vele együtt a 12 ismert és hiteles kompetencia-nagykövetet az @edisonplatform oldalán.

Kovács András Péter

Kitartás
Kompetencia-nagykövet

Ha 10 poént ír, akkor abból csak 1 lesz igazán ütős. De ehhez az kell, hogy a 9. vicc után se hagyja abba – vallja be Kovács András Péter.  Most már értitek, hogy miért lett ő a kitartás kompetencia nagykövete. A hamarosan induló Kompetenciás tengeren is túl interjú sorozatban humoristaként és apaként is mesél nektek arról, hogyan kell elköteleződni, és túlélni a nehéz helyzeteket. Tartsatok velünk, és hallgassátok meg személyes történeteit hamarosan itt! Addig pedig kövessétek szülőként vele együtt a 12 ismert és hiteles kompetencia-nagykövetet az @edisonplatform oldalán.

Linczényi Márkó

Problémamegoldás
Kompetencia-nagykövet

Megint Linczényi Márkóval van a probléma…de meg is oldja! A Probléma Hajóssal és Márkóval podcast műsorvezetője hamarosan a Kompetenciás tengeren is túl sorozatunkban mesél nekünk és nektek. Tartsatok velünk, mert Márk nemsokára itt elárulja, hogy apaként hogyan tekint gyerekei problémáira. Addig pedig kövessétek szülőként vele együtt a 12 ismert és hiteles kompetencia-nagykövetet az @edisonplatform oldalán.

Molnár Dóra (Torna Dóra)

Kezdeményezőkészség
Kompetencia-nagykövet

Nem blokkol le, ha valami újat próbál ki. Persze, felmerül benne, hogy jól csinálja-e, de inkább elhiszi, hogy meg tudja csinálni. A kezdeményezőkészség nagyköveteként meghívtuk Torna Dórát, hivatalos nevén Molnár Dórát a hamarosan induló Kompetenciás tengeren is túl videó sorozatba, ahol arról fog beszélni nektek, hogy a gyerekekben hogyan érdemes erősíteni ezt az élet-igenlő kompetenciát. Tartsatok velünk, és hallgassátok meg személyes történeteit hamarosan itt! Addig pedig kövessétek szülőként vele együtt a 12 ismert és hiteles kompetencia-nagykövetet az @edisonplatform oldalán.

Peller Mariann

Kíváncsiság
Kompetencia-nagykövet

Nem tudna műsort vezetni, ha nem lenne kíváncsi. Most viszont nem is kell, mert őt fogjuk kérdezni – a kíváncsiság nagykövetét – a hamarosan induló Kompetenciás tengeren is túl interjú sorozatban. Ezekről eddig még nem igazán beszélt a nagyközönség előtt, de most mesélni fog többek között arról is, hogy már gyerekként hogyan vezérelte a kíváncsiság, és milyen előnyei és hátulütői vannak ennek anyaként.Tartsatok velünk, és hallgassátok meg személyes történeteit hamarosan itt! Addig pedig kövessétek szülőként vele együtt a 12 ismert és hiteles kompetencia-nagykövetet az @edisonplatform oldalán.

Priger Inez

Kreativitás
Kompetencia-nagykövet

Priger Inez első emlékképe a saját kreativitásáról egy bunkerből van, amit nemcsak, hogy ő maga épített, de még ki is díszítette csempével belülről. Ilyen és ehhez hasonló élményeit fogja megosztani a kreativitás nagyköveteként a hamarosan induló Kompetenciás tengeren is túl videósorozatban. Tartsatok velünk, és hallgassátok meg személyes történeteit hamarosan itt! Addig pedig kövessétek szülőként vele együtt a 12 ismert és hiteles kompetencia-nagykövetet az @edisonplatform oldalán.

Tatár Csilla

Kritikai gondolkodás
Kompetencia-nagykövet

Amikor Tatár Csilla iskolába járt, akkor megkérdőjelezni, kétségbe vonni azt, amit a tanár mondott nem lehetett. Saját bevallása szerint ezt nagyon nehezen élte meg…Többek között ezért is fogadta el a felkérésünket, hogy a kritikai gondolkodás nagykövete legyen, és részt vegyen a hamarosan induló Kompetenciás tengeren is túl videósorozatban. Tartsatok velünk, mert hamarosan itt arról fog mesélni, hogy szülőként hogyan neveli erre a nélkülözhetetlen kompetenciára a gyerekeit. Addig pedig kövessétek szülőként vele együtt a 12 ismert és hiteles kompetencia-nagykövetet az @edisonplatform oldalán.

MIÉRT ÉRDEMES SZÜLŐKÉNT FEJLESZTENÜNK EZEKET A KOMPETENCIÁKAT GYERMEKEINKBEN?

Ismerd meg részletesebben a 12 kompetenciát

Online iránytű szülőknek

A 12 kompetencia-nagykövetünket szinte mindennap láthatjátok a  magazinok címlapjain, a tévében vagy az Instagramon. Szülőnek lenni nekik is sok kihívással jár, akárcsak nekünk és nektek is. Ráadásul ismert emberként nekik még jobban oda kell figyelnünk arra, hogy jó példát mutassanak. Éppen ezért figyelmetekbe ajánljunk 21. Lecke címre hallgató ingyenes kurzusunkat, és a szülőknek szóló tartalmainkat, hogy a 12 nagykövettel együtt ti is a legtöbbet tudjátok adni a gyermekeiteknek. Regisztráljatok, hogy folytathassuk online a párbeszédet!