Skip to content

Alba Innovár Digitális Élményközpont

Bevezetést nyújtunk a robotika világába, megtanítjuk az algoritmikus gondolkodást, fejlesztjük a gyerekek jövő munkaerőpiacához szükséges készségeit.

Az Alba Innovár Digitális Élményközpontban a diákok robotokkal, informatikai- és okoseszközökkel ismerhetik meg a digitalizáció világát. Bevezetést nyújtanak a robotikába, megtanítják az algoritmikus gondolkodást, fejlesztik a gyerekek jövő munkaerőpiacához szükséges készségeit. Fontos e kompetencia készségszintre emelése, a digitális fejlődés miatti generációs félreértések megszüntetése, miként tudják a saját képességeiket fejleszteni, az élethosszig tartó tanulás készségét megalapozni.

Tanítási filozófiánk

„A jövőt nem lehet előre megjósolni, de a jövőnket fel lehet találni.” Szeretnénk, ha elébe tudnánk menni a jövő kihívásainak, a digitális kompetenciafejlesztéssel az idelátogatókat fel tudnánk készíteni korunk kihívásaira. Naprakész, korszerű ismeretekkel szeretnénk átadni a tudást a diákoknak – mindezt játékos, élményszerű tanulás formájában. Ehhez fontos a tudásmenedzsment, a folyamatos fejlődés, követnünk kell a hazai és nemzetközi aktualitásokat, problémákat és jó gyakorlatokat.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál g_Egyéb

Itt vagyunk jelen

Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye)

Nekik szólnak programjaink

e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kreativitás Együttműködés/csapatmunka Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás