Skip to content

Mahájána Alapítvány – Csörögi Tanoda

Elfogadásra, a gyerekek megismerésére, egyéni igényeikre épülő fejlesztő programunk alapvetően hátrányoshelyzetű gyerekek szól.

Ma Magyarországon az emberek életét szinte teljes mértékben meghatározza, hogy milyen körülmények közé születnek. Ha valaki hátrányos helyzetűként látja meg a napvilágot, nagyon kicsi az esélye, hogy ki tudjon törni ebből a helyzetből. A Csörögi Tanodában ezt az esélyt igyekszünk növelni.

Tanítási filozófiánk

Gyerekközpontúság, elfogadás, odafigyelés jellemzi a munkánkat. Nagyon fontos, hogy a foglalkozásaink ne hasonlítsanak egy hagyományos iskolai foglalkozáshoz, mert azzal szemben ellenállás van a gyerekeinkben. (Minél nagyobb a gyerek, annál nagyobb benne az ellenállás is.) Társasjáték pedagógia, kooperatív tanulás, projekt módszer, élmény alapú pedagógia, művészetpedagógia, mozgás tartozik az alkalmazott módszereink közé. Igyekszünk az IKT-t is gyakran használni.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

rendszeres foglalkozások) többnapos összefüggő program) egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő d_Workshop (alkalmanként f_Tábor (tanítási időn kívüli

Itt vagyunk jelen

Közép-Magyarország (Pest megye)

Nekik szólnak programjaink

c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Szociális és kulturális nyitottság Önbizalom/önismeret