Skip to content

Egy Sima Egy Fordított – Egyesület az Inklúzióért

Célunk, hogy a fogyatékosságokkal/spéciséggel kapcsolatos tabukat, előítéleteket megszüntessük. Módszerünk esszenciája a megismerés, és az ezen keresztüli elfogadás.

Célunk, hogy a fogyatékosságokkal/spéciséggel kapcsolatos tabukat, előítéleteket megszüntessük. Módszerünk esszenciája a megismerés, és az ezen keresztüli elfogadás. Hisszük, hogy minden csak addig ijesztő, amíg ismeretlen. A tapasztalati úton, élményalapon szerzett tudás a fogyatékosságokról, a fogyatékos emberekről és az inklúzióról nagyon mélyen és gyorsan épülnek be a gondolkodásba. Ezzel építünk egy nyitottabb társadalmat.

Tanítási filozófiánk

Hiszünk az élményalapú tanulásban és abban, hogy a gyerekek anyanyelve a játék, a mese és az alkotás ezért ezen keresztül lehet őket elérni, tanítani és segíteni, és az egymáshoz és a világhoz való kapcsolódásuknak is ez a kulcsa. Hisszük, hogy ha tabu nélkül válaszolunk a kérdéseikre, elmagyarázzuk azt, ami ismeretlen – megnevezzük és kapcsolódási lehetőségeket is mutatunk, akkor a gyerekek onnantól sokkal könnyebben fognak kapcsolódni. És hisszük azt is, hogy ez a felnőttekre is igaz.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő c_Rendezvény d_Workshop (alkalmanként egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) fesztivál rendezvénysorozat rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

Közép-Magyarország (Pest megye)

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Érzelmi Intelligencia Szociális és kulturális nyitottság