Skip to content

Hősök Tere Alapítvány

Hiszünk egy olyan világban, ahol az együttérzés társadalmi norma. Élménytréningeink gyakorlatok arra, hogy merjünk kiállni és tenni magunkért és másokért a mindennapokban.

A Hősök Tere Alapítvány munkája egy olyan világért dolgozik, ahol merünk kiállni és tenni magunkért és másokért a mindennapokban. Ahol az együttérzés társadalmi norma, és ahol az emberek a terveik megvalósítása közben is odafigyelnek másokra, és nem csak észreveszik, ha baj van, de segítenek is. Tréningjeink, a szociálpszichológiai kutatásokon alapuló tudásátadás mellett, nagy hangsúlyt fektet a saját élmények általi, mélyebb megértést adó gyakorlatokra.

Tanítási filozófiánk

Szociálpszichológiai kutatásokra alapulnak tréningjeink. Egyik legfontosabb gondolkodásmódunk a growth mindset, ami az összes programunkat áthatja. A felelősségvállalást és az előítéletek legyőzését is fontosnak tartjuk: megmutatjuk, milyen rejtett mechanizmusok határozzák meg a viselkedésünket, és lehetőséget adunk átalakításukra. A képzések lényege az élményalapú megélés, a résztvevők személyesen is megtapasztalják a közöny, az előítéletek működését, ezért terepgyakorlatokat is tartunk.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

c_Rendezvény e_Játék g_Egyéb b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) rendszeres foglalkozások) d_Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) könyv (pl. társasjáték kártyajáték fejlesztő könyv) rendezvénysorozat fesztivál

Itt vagyunk jelen

Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Heves megye Nógrád megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye Fejér megye Veszprém megye) Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Dél-Dunántúl (Baranya megye Vas megye Somogy megye Zala megye) Tolna megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Hajdú-Bihar megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Dél-Alföld (Békés megye Csongrád-Csanád megye Bács-Kiskun megye)

Nekik szólnak programjaink

e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Szociális és kulturális nyitottság Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás