Skip to content

Hősök Tere Alapítvány

Hiszünk egy olyan világban, ahol az együttérzés társadalmi norma. Élménytréningeink gyakorlatok arra, hogy merjünk kiállni és tenni magunkért és másokért a mindennapokban.

A Hősök Tere Alapítvány munkája egy olyan világért dolgozik, ahol merünk kiállni és tenni magunkért és másokért a mindennapokban. Ahol az együttérzés társadalmi norma, és ahol az emberek a terveik megvalósítása közben is odafigyelnek másokra, és nem csak észreveszik, ha baj van, de segítenek is. Tréningjeink, a szociálpszichológiai kutatásokon alapuló tudásátadás mellett, nagy hangsúlyt fektet a saját élmények általi, mélyebb megértést adó gyakorlatokra.

Tanítási filozófiánk

Szociálpszichológiai kutatásokra alapulnak tréningjeink. Egyik legfontosabb gondolkodásmódunk a growth mindset, ami az összes programunkat áthatja. A felelősségvállalást és az előítéletek legyőzését is fontosnak tartjuk: megmutatjuk, milyen rejtett mechanizmusok határozzák meg a viselkedésünket, és lehetőséget adunk átalakításukra. A képzések lényege az élményalapú megélés, a résztvevők személyesen is megtapasztalják a közöny, az előítéletek működését, ezért terepgyakorlatokat is tartunk.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) c_Rendezvény d_Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) e_Játék egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) fejlesztő könyv) fesztivál g_Egyéb kártyajáték könyv (pl. társasjáték rendezvénysorozat rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

Bács-Kiskun megye) Csongrád-Csanád megye Dél-Alföld (Békés megye Dél-Dunántúl (Baranya megye Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Fejér megye Hajdú-Bihar megye Heves megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye Közép-Magyarország (Pest megye) Nógrád megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Somogy megye Tolna megye) Vas megye Veszprém megye) Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Szociális és kulturális nyitottság