Skip to content

KacsaKő Közösségépítő Egyesület

Különböző társadalmi buborékból érkező (roma és nem roma, hátrányos helyzetű és középosztálybeli) gyerekekkel és fiatalokkal alkotunk befogadó és biztonságos közösséget. Ingyenes havi rendszerességű programjainkon élménypedagógiai programokon keresztül fejlesztjük a résztvevők társas kompetenciáit.

Programjainkkal célunk, hogy csökkentsük a különböző társadalmi csoportok között fennálló szakadékot. Hozzájárulunk a többségi társadalom érzékenyítéséhez, az eltérő csoportok egymás iránt táplált előítéleteinek mérsékléséhez, illetve hátrányos helyzetű gyerekek esetében a korai iskolaelhagyás előfordulásának csökkentéséhez, így esélyeik növeléséhez. Célunk olyan képességek fejlesztése, amik hozzájárulnak a felnőttkori problémák könnyebb megoldásához, és a konfliktusok kezeléséhez is.

Tanítási filozófiánk

Programjaink élménypedagógiai módszerekre, tapasztalati alapú tanulásra épülnek: először játszunk valamit a gyakorlatban, majd a nap végén beszélgetünk az eseményekről, érzésekről, tanulságokról. A programok által a gyerekek megismerik egymást és önmagukat, nyitottabbá válnak, nő az önérvényesítő képességük, és mindezek által csökkenhetnek előítéleteik. Minden programunk végén közösen reflektálunk a foglalkozásokra: visszatekintünk azok nehézségeire, hatásaira és beszélgetünk megéléseinkről.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

d_Workshop (alkalmanként egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) f_Tábor (tanítási időn kívüli összefüggő program) többnapos

Itt vagyunk jelen

d_Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye f_Közép-Magyarország (Pest megye) h_Budapest Heves megye Nógrád megye)

Nekik szólnak programjaink

d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Érzelmi Intelligencia Önbizalom/önismeret Szociális és kulturális nyitottság