Skip to content

OncoVR

Fiatal egészségügyi szakemberekből álló csapatunk célja, hogy a technológiát összekössük a gyermekek egészségügyi ellátásával és egészségtudatosságra nevelésével.

Mi olyan virtuális valóság (VR) szemüvegre fejlesztett videójátékokkal folgalkozunk, amelyek csökkenthetik a kórházi kezelések okozta szorongást. Csapatunk célja, hogy a virtuális valóság egyszer majd digitális terápiaként a kórházi mindennapok részét képezhesse és akár orvosi receptre felírható legyen. Ezért kutatunk, játékot fejlesztünk és népszerűsítjük ezt a fajta egészségügyi támogatást.

Tanítási filozófiánk

Hiszünk abban, hogy a fizikai gyógyulás mellett elengedhetetlen, hogy a betegségtől és a kezeléstől való félelmet is csökkentsük. A játékunkat pszichológusok segítségével próbálják ki a gyerekek, amely során azt tapasztaltuk, hogy a közös játék elősegítette a terápiás kapcsolat erősödését, hatékonyságát is. Emellett hiszünk az élmény alapú tanításban, abban, hogy a technológia a szórakozás mellett oktatásra is használható, így élmény alapú edukatív foglalkozásokat is tartunk.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő d_Workshop (alkalmanként e_Játék egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) fejlesztő könyv) kártyajáték könyv (pl. társasjáték rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

Bács-Kiskun megye) Csongrád-Csanád megye Dél-Alföld (Békés megye Dél-Dunántúl (Baranya megye Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Fejér megye Hajdú-Bihar megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye Közép-Magyarország (Pest megye) Somogy megye Tolna megye) Veszprém megye)

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Alkalmazkodókészség/reziliencia Kitartás Kíváncsiság