Skip to content

Tarisznya Táborok Alapítvány

Készségfejlesztő foglalkozásokat, ismeretterjesztő és sport programokat, illetve kirándulásokat és táborokot szervezünk hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásáért a nógrádi Litkén.

Alapítványunk a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásáért dolgozik. “Oktatással az esélyegyenlőségért” missziónkból kiindulva létrehoztuk a Tarisznya Tanodát a Nógrád megyei Litkén. Programjainkon keresztül olyan fontos értékeket szeretnénk átadni a helyi fiatalságnak, mint a csapatmunka, a kitartás, a kreativitás, az önmegvalósítás és egymás tisztelete. Célunk, hogy a gyermekek a felnőtt korba lépve ezekkel az értékekkel felruházva tudják megkezdeni az életüket.

Tanítási filozófiánk

Tanodánkban alternatív, projekt-alapú és diákközpontú tanulmányi és közösségi foglalkozásokat szervezünk. A Tanodát Oláh András, köztiszteletben álló litkei kerekesszékes lakos vezeti, helyi önkéntesek és részmunkaidősök együttműködésével, valamint külső szakemberek támogatásával. A fiatalokon keresztül az egész település érdekelt a Tanoda sikerében. Már most is a segítségünkre vannak a szülők, illetve a Máltai Szeretetszolgálat és az önkormányzat is releváns programjaink mellé állt.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő c_Rendezvény d_Workshop (alkalmanként egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) f_Tábor (tanítási időn kívüli fesztivál összefüggő program) rendezvénysorozat rendszeres foglalkozások) többnapos

Itt vagyunk jelen

d_Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Heves megye Nógrád megye)

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kitartás Kreativitás