Skip to content

Társaság a Szabadságjogokért

Azért dolgozunk, hogy mindenki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben.

Célunk, hogy jogtudatosító műhelyeinkkel lehetőséget és eszközt adjunk az állampolgárok számára, ezáltal meg tudják védeni magukat és jogaikat. Műhelyeinken hétköznapi helyzetek alapján dolgozunk az emberi jogokkal, tágabb társadalmi kontextusba helyezve azokat. Ingyenes jogsegély szolgálatunkon keresztül több ezer embernek segítünk évente. Egy igazságosabb és szabadabb Magyarországért dolgozunk.

Tanítási filozófiánk

Alapvetésünk, hogy résztvevőink kompetens szakértői a témának, amelynek műhelyére jelentkeztek. Biztosan van már tapasztalatuk, véleményük és ismeretük a témáról. Emiatt is hívjuk alkalmainkat nyitott műhelyeknek, mert a tudásmegosztásra és gyakorlati tudás átadására alapozzuk az eseményeket. Fontosnak tartjuk, hogy olyan eszközöket kapjanak a résztvevők, amik praktikusak, akár másnaptól használhatóak. Ezzel támogatva, hogy az itt kapott tudás beépüljön a mindennapjaikba.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

d_Workshop (alkalmanként egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás)

Itt vagyunk jelen

Bács-Kiskun megye) Csongrád-Csanád megye Dél-Alföld (Békés megye Dél-Dunántúl (Baranya megye Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Fejér megye Hajdú-Bihar megye Heves megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye Közép-Magyarország (Pest megye) Nógrád megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Somogy megye Tolna megye) Vas megye Veszprém megye) Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kezdeményezőkészség Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Szociális és kulturális nyitottság