Skip to content

Völgyzugolyház Alapítvány a Kacifántosokért

Alapítványunk programja a klasszikus konduktív és gyógypedagógia mentén épül fel, kiegészítve manuál- és zeneterápiával, masszázzsal, speciális kommunikációs fejlesztéssel, állatasszisztált foglalkozással.

Kísérleti modellprogramunkkal célunk a Rákosmentén és környékén élő sajátos nevelési igényű, a jelen oktatási rendszerbe nem integrálható gyermekek komplex fejlesztésének és nappali ellátásának biztosítása. A súlyos, halmozottan fogyatékos gyerekek 2/3-a nem kapja meg a törvényben előírt minimum fejlesztést – intézményi férőhely- és pedagógushiány miatt. Szülői kezdeményezésünk révén iskolai csoportunkban az ellátó rendszerből kieső, fogyatékkal élő gyerekeknek kínálunk oktatási alternatívát.

Tanítási filozófiánk

Az innováció a modellünk struktúrájára vonatkozik. Az állami intézményt támogatjuk pedagógus, helyszín, eszközpark biztosításával, alapítványi alkalmazottak bevonásával. A pedagógus inspiráló közegben dolgozhat, ideális tárgyi és személyi feltételek mellett. Kezdeményezésünk helyi, kisközösségi szinten szervezhető, családias, rugalmas, az egyéni igényeket jól toleráló módon. A gyerek van a középpontban, érte szövetkezik a működtetésben aktívan közreműködő szülő és az elkötelezett szakember.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál

Itt vagyunk jelen

Budapest

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kommunikáció Együttműködés/csapatmunka