Skip to content

Belvárosi Közösségi Tér

Találkozási pont vagyunk, egy feltöltődési és fejlődési lehetőség, szakmai támogatás a családdá válástól a gyermekek felnövekedéséig és még azon is túl. Egy hely, kicsiknek és nagyoknak, ahol lehet játszani, kibontakozni, barátokat és élményeket szerezni, a legjobb önmagunkká válni.

Az V. kerületi önkormányzati tulajdonú Belvárosi Közösségi Tér a kerületi családoknak biztosít olyan ingyenes, komplex szolgáltatást, amelynek célja egy támogató közösség létrehozása. Holisztikus személetű védőháló, amely a családi élet minden szakaszában segíti a hozzánk látogatókat a várandósságtól egészen az idős korig. A több mint 40 minőségi program és foglalkozás gyerekeknek és felnőtteknek, családoknak és egyedülállóknak, fiataloknak és időseknek kínál élményt, töltekezést és támogatást.

Tanítási filozófiánk

Célunk, hogy a hozzánk érkező családok indirektív módon, közös és közösségi élményeken keresztül tanulhassanak. A holisztikus szemléletű szakmai program egyedülálló módon alapszik a meseterápián, gyermekpszichodrámán, zeneterápián (Ringató, Kokas módszer) és dolgozunk a mozgásfejlesztés (Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia, korai prevenciós torna, TSMT) eszköztárával is. Hiszünk a valós tapasztalatok, közösségi és egyéni élmények pozitív személyiségformáló erejében.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás)

Itt vagyunk jelen

Budapest

Nekik szólnak programjaink

a_3-4 éves gyerekek b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Alkalmazkodókészség/reziliencia Kommunikáció Önbizalom/önismeret