Skip to content

Szabad Iskolákért Alapítvány

Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar iskola – alap-, közép- és felsőfokon egyaránt – olyan hely legyen, ahol a benne lévők belső szabadsága kibontakozik.

A Szabad Iskolákért Alapítványnál az a célunk, hogy egy olyan befogadó helyet teremtsünk meg és működtessünk, ahol a hozzánk látogatók szakértelmet, segítőkészséget és együttműködést tapasztalnak. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar iskola – alap-, közép- és felsőfokon egyaránt – olyan hely legyen, ahol a benne lévők belső szabadsága kibontakozik, önbecsülésük megerősödik és fejleszthetik azokat a készségeiket, amelyek segítenek a másokkal való együttműködésben.

Tanítási filozófiánk

A gyerekek életkori sajátosságainak figyelembevétele szükségessé teszi a tanítási órákon a gyerekek aktivitására épülő módszerek alkalmazását. Alternatív pedagógiai áramlatok, pedagógusszerep változása, tevékenykedtető módszerek az iskolában: kooperatív tanulás, differenciálás, projekt, árnyalt értékelési módszerek, osztályfőnöki szerepek, kapcsolatok az iskolában, szabályok az iskolában, gyermekmegismerés, szociális kompetenciák fejlesztése.kooperatív tanulás alkalmas arra is, hogy az egymás iránti elfogadást és segítő magatartást fejlessze, valamint erősíti az önálló tanulási képességeket is.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

e_Játék, könyv (pl. társasjáték, kártyajáték, fejlesztő könyv) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás)

Itt vagyunk jelen

Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye) Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Szociális és kulturális nyitottság