Skip to content

Fenntarthatósági Témahét

Célunk, hogy a kisiskolások minél előbb felfigyeljenek és megértsék személyes érintettségüket, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

Az országszerte megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Témahét azzal a céllal jött létre, hogy a kisiskolások minél előbb megismerjék a téma fontosságát iskolai keretek között, felfigyeljenek és megértsék személyes érintettségüket, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon.

Tanítási filozófiánk

A lelkes pedagógusok közreműködésével szerzett helyszíni élményekből többet tanulnak-kapnak a gyerekek, mint az iskolapadban elsajátított „száraz” tananyagból. Fontos, hogy már kisgyermekkortól kezdve tudják és értsék, hogy a maguk életkori szintjén és módján mit tehetnek környezetük értékeinek megóvása érdekében.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál a_Applikáció vagy online platform/játék e_Játék, könyv (pl. társasjáték, kártyajáték, fejlesztő könyv) g_Egyéb

Itt vagyunk jelen

Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye) Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye)

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Kezdeményezőkészség