Skip to content

Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület

Önkénteseink segítségével dolgozunk a „Teljes Földért”, azaz a Természetért és a benne élő – attól elvenni nem akaró Emberért.

Táborokat szervezünk, természetbarát oktatóközpontot tartunk fent, aktív természetvédelmi munkákat végzünk. És még? Kirándulunk belföldön és külföldön, barlangászunk, denevéreket hálózunk, kutatunk csúszó-mászók, madarak és emlősök után. A „Pangea” szó tagjainknak nem csak a természet égészét szimbolizálja, de azt is, hogy önkéntes alapon fejlesszük közösségünket és segítjük egymást mindenben, amiben szükséges. Önkénteseink segítségével dolgozunk a „Teljes Földért”.

Tanítási filozófiánk

A legfontosabb alapunk, hogy a gyerekek a saját érdeklődésük és ritmusuk alapján ismerjék meg a természetet, és játszva élvezve a természetben töltött időt tanuljanak. Ez nem egy hagyományos iskolapad, itt nincs vizsga, nincs elvárás, hanem a megtapasztalásra épül. Hasonlóan mint a Rudolf Steiner féle oktatás, a gyerekek nagy szabadságot kapnak, és mégis rengeteg tudással és egy környezettudatos gondolkodással térnek haza.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál e_Játék, könyv (pl. társasjáték, kártyajáték, fejlesztő könyv)

Itt vagyunk jelen

Közép-Magyarország (Pest megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye)

Nekik szólnak programjaink

c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kíváncsiság Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Önbizalom/önismeret