Skip to content

Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesület

Fontos számunkra, hogy a gyerekeknek megtanítsuk, hogy hogyan lehet a helyi kultúránkat és hagyományainkat ápolni és védelmezni.

A kiskunhalasi egyesület célja a természeti és épített értékek bemutatása, ismertetése, megóvása, a helyi értékek tisztelete, védelme. Igyekszünk felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, programjainkkal, pályázatainkkal, szakmai napjainkkal szeretnénk kialakítani a tudatos ökológiai szemléletet és gondolkodásmódot, és erre ösztönözni más településeket is. Fontos számunkra, hogy a gyerekeknek megtanítsuk lehet a helyi kultúránkat és hagyományainkat ápolni és védelmezni.

Tanítási filozófiánk

Hitvallásunk: Hídépítőink önzetlen munkájukat azért végzik, mert számukra fontos, hogy – A Föld zöld maradjon. – Jó legyen ezen a bolygón, ebben az országban, szűkebb környezetünkben, a városunkban élni. – Legyenek természeti értékeink – maradjanak fák, melyeket átölelhetünk, virágok-melyek szépségében gyönyörködhetünk, észrevegyük a bimbóból virággá hajló rózsa fenségét. – Az épített környezetünk és a helyi kultúra ápolása, a hagyományok tisztelete – Környezetünk megismerése, védelme, hulladék újrahasznosítás, tudatos fogyasztóvá válás. – Környezetünk tiszta, kellemes legyen, a harmónia, a szépség értéket jelentsen, tisztelve a sokféleséget, a helyi adottságokat.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál

Itt vagyunk jelen

Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye)

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kreativitás Együttműködés/csapatmunka Szociális és kulturális nyitottság