Skip to content

Zselici Csillagpark

Elsődleges célunk a gyerekek és felnőttek szemléletének formálása, érzékenyítése a természet és a természettudományok iránt.

A Zselici Csillagparkban autentikus környezetben, terepen és a csillagvizsgálóban, hiteles szakemberek segítségével mutatják be a somogyi erdő természeti kincseit: élővilágát, érintetlen csillagos égboltját. A minket körülvevő értékek felfedezése, megismerése minden korosztály számára inspiráló. Gyerekek és felnőttek szemléletének formálása, érzékenyítése a természet és a természettudományok iránt a fő céljuk. Ahhoz szeretnének hozzájárulni, hogy korunk égető problémáira megoldások szülessenek.

Tanítási filozófiánk

Rengeteg információ ér minket, sokat tudunk, mégis meglepően alapvető dolgokkal sem vagyunk tisztában. Ez sokunkat zavar. A programok elején elmondjuk, hogy kérdezni szabad, nincs rossz kérdés, mi azokra a legjobb tudásunk szerint válaszolunk. Bemutatóinkat a csoport feltételezett tudásszintjéhez, érdeklődési köréhez igazítva kezdjük el, ami közben módosul a visszajelzéseik alapján. Alapvetően érzékenyítő munkát végzünk, és emellett segítjük az iskolai tananyag megértését, valódi elsajátítását.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál

Itt vagyunk jelen

Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye)

Nekik szólnak programjaink

a_3-4 éves gyerekek b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kíváncsiság Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Kezdeményezőkészség