Skip to content

Sakkmatyi Képességfejlesztő és Tehetségkutató Sakkiskola

Célunk egyedi, szerethető módszertan segítségével a sakkjáték tanítása és a kezdetektől fogva a komolyabb sakkozáshoz – és az élet számos területéhez – hasznos képességek fejlesztése.

Sakkmatyi Képességfejlesztő és Tehetségkutató Sakkiskola a sakkjáték izgalmát kihasználva, leegyszerűsítve és sikerélményekre koncentrálva először megszeretteti a sakkjátékot, és vágyat ébreszt annak mélyebb megismerésére, majd a sakkjátékban rejlő lehetőségre építve fejleszti a gyermekek kognitív és szociális képességeit oly módon, hogy azok a felnőtt életben is hasznukra váljanak. A logikus gondolkodása mellett fejlődik a gyerekeknek többek között a memóriája, megfigyelőképessége, problémamegoldó képessége.

Tanítási filozófiánk

A módszertan a „Sakktáblás játékokra” épül, amelyek kevés bábos játékok sakktáblán, sakkbábukkal. Ezek gyors sikerélményt adnak, és alkalmasak arra, hogy bonyolultabb motívumokat, gondolkodási stratégiákat példázzanak. A legeredményesebb a „tapasztalati úton való tanulás”, ezért az oktató dolga mindig a problémák mintázása, leegyszerűsítése a diákok számára, és így ők saját maguk jöhetnek rá a megoldásra. „Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem.”

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál g_Egyéb

Itt vagyunk jelen

Közép-Magyarország (Pest megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye)

Nekik szólnak programjaink

h_Tanárok/fejlesztők b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Önbizalom/önismeret