Skip to content

Ismerd meg közösségeinket és programjainkat!

Szülőknek

Iránytűt adunk a szülőknek a 21. század kihívásaihoz.

Tudatosítjuk a szülőkben, hogy a jövőben milyen kompetenciák,

készségek és tudás lesz fontos, és ezt hogyan és hol tudják

megszerezni ők és gyerekeik.

Edisonplatform térkép

Térkép a 21. századi tudáshoz.

Bemutatunk 100 innovatív szervezetet, akik óvodások és iskolások jövőben fontos tudását és képességeit fejlesztik az iskolai kereteken túl.

Tovább az Edison100 oldalra!

21 lecke 21. századi szülőknek

Tippek, hogy sikeresebbek lehessenek a gyerekeink a jövőben. Kattints heti rendszerességű, ingyenes e-leckéinkért.

21 leckénk azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a jövőben fontos kompetenciák és tudás világával. Melyek a legfontosabbak és mit is jelentenek? Hogyan lehet fejleszteni őket? Mit olvashattok a témában? Tartsatok velünk, és e-leckékben hétről hétre bemutatjuk, hogyan lehetünk tudatos 21. századi szülők!

Tovább a 21 lecke oldalra!

21 könyv 21. századi gyerekeknek

Könyvlista melyet minden 21. századi gyereknek érdemes elolvasnia.

Íme egy gyerekkönyv-lista szülőknek a hétköznapok kihívásairól. Legyen szó elfogadásról, iskolai zaklatásról, mozaikcsaládokról, háborúról vagy önbizalomról. Ezek megértésében, feldolgozásában segíthetnek ezek a könyvek, melyek észrevétlenül erősítenek olyan kulcsfontosságú kompetenciákat, mint az együttműködés, a rugalmasság, az önismeret vagy a nyitottság.
Tovább a 21 könyv oldalra!

21 könyv 21. századi szülőknek

Könyvlista melyet minden 21. századi szülőnek érdemes elolvasnia.

Könyvek mentén vesszük végig, hogy melyek azok a képességek és kompetenciák, amik a jövőben kiemelten fontossá válnak gyermekeink számára. Szakértőink olyan, a téma szempontjából jelentős műveket gyűjtöttek össze, amelyeket minden szülőnek érdemes elolvasnia.

Tovább a 21 könyv 21. századi gyerekeknek oldalra!

21. századi szülő podcast

Ismert szülők, szakértők mesélik el személyes történeteiket napjaink kihívásai mentén.

7 adáson keresztül bemutatunk nektek 21 könyvet, beszélgetünk 14 szakértővel és sorra vesszük azokat a képességeket és kompetenciákat, amik a jövőben kulcsfontosságúak lesznek a gyerekeink számára, ezáltal nekünk szülőknek is.

Tovább a Podcast oldalra!

kutatás

Mi kérdeztünk, Ti szülők válaszoltatok a jövő kihívásairól.

Kíváncsiak vagytok, mit gondolnak a szülők a gyerekeik jövőjéről? Vajon mitől tartanak és miben reménykednek? Milyen munkák lesznek a jövőben? Milyen képességekre van szükség a boldoguláshoz? Mi az iskola és mi a szülő felelőssége? Steigervald Krisztián generációkutatóval végzett reprezentatív kutatásunk segítségével igyekeztünk feltérképezni, hogy mit gondoltok Ti, szülők a fenti kérdésekről.

Kattints az összefoglalóért!

 

Fxckup night szülőknek

Tanulságos szülői baklövések.

Videók ismert szülők tanulságos baklövéseiről. Pokorny Lia, Kádár Annamária, Palya Bea és még sok más ismert személyiség, vezető osztja meg a szülőségéhez kapcsolódó kihívásait, olykor legviccesebb szituációit.

Kattints a videókért!

EDISON100-ASOKNAK

Az Edison100-asok a gyerekek jövőben fontos tudását fejlesztő, innovatív szervezetek közössége.
Felkutatjuk ezeket a gyerekbarát kezdeményezéseket elismerjük és megosztjuk a legjobb gyakorlataikat.

Tovább az Edison100 oldalra!

Edison100 képzéssorozat

Évente 4 képzéssel támogatjuk azokat a szervezeteket, akik közösségünkhöz tartoznak.

Szeretnénk, hogy a szervezetek folyamatosan tudjanak másokkal együtt együttműködve fejlődni, tanulni. Őszi és tavaszi képzéssorozatunkban a szervezeteket, munkavállalóikat támogatjuk külsős szakértők és Menő Cégeink által az Edison100-asok számára fejlesztett ingyenes képzésekkel. Az elmúlt évek során szerveteink részt vettek már többek között kommunikációs, hatékonyságnövelő és tárgyalástechnikai képzések mellett például socail media, marketing, Google partnerünk által Youtube képzésen, vagy az ActionLab szervezésében
fundraising képzéseken.

Tovább az Edison100 oldalra!

ELTE együttműködés

Az ELTE - Tanító és Óvóképző Kar és az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karral közös együttműködésben kapcsolódunk az egyetemi oktatáshoz.

Együttműködésünk során az Edison100-as szervezetek innovatív módszertanai bekerültek a formális oktatásba. A karok hallgatói a tanórákba és különböző egyetemi programokba építve
ismerkedhetnek meg számos programmal és a fejlesztő szervezetek tevékenységével, ezzel tágítva látókörüket.

bridge leaders

Értékvezérelt üzleti vezetők és Edison100 vezetők közös programja.

Hiszünk abban, hogy mindkét szektor, azaz az üzleti és civil szféra vezetői olyan tudással és tapasztalattal rendelkeznek, melynek megosztásával rengeteget lehet egymástól tanulni. A párosoknak lehetősége van arra, hogy megismerje egymás vezetői működését, sajátosságait és kihívásait.

Edison100 díjátadó

Évente megrendezett eseményünk, ahol díjazzuk az Edison100 szervezetek legjobb programjait.

Díjátadónkon Magyarország innovatív, gyerekeket fejlesztő kezdeményezései találkoznak, ünnepelnek együtt. A legjobbakat 8 kategóriában díjazzuk. Az nlc.hu partnerségével pedig a szülők által is megszavazott közönségnyertest is ünnepeljük.

Üzleti döntéshozóknak

Üzleti döntéshozókból álló közösségünk olyan vezetőket, szervezeteket fog össze, akik hosszútávon és értékalapon hoznak döntéseket, és felelősen gondolkodnak a közös jövőről.

menő cégek

Üzleti vezetők közössége, akik felelősen kiállnak a munka és a gyerekek jövőjéért, így kapcsolódva hozzánk.

A Menő Cégek felelősséget vállalnak abban, hogy a jövő generációja hogyan boldogul a munkaerőpiacon. Hosszú távon és értékalapon gondokoznak – mi erre szeretnénk minél több döntéshozót motiválni.

Ha szeretnéd megismerni Menő Cégeinket, kattints ide és ide!

Jövő és gyerekbarát céges kezdeményezések

HR Best Future Talent Investors Díj

A HR Festtel közösen életre hívott díjat azok a cégek nyerhetik el, akik felismerik, hogy felelősségük van abban, hogy a jövő generációja hogyan boldogul a munkaerőpiacon. Ez a díj egy fontos eszköz számunkra, hogy felhívjuk a vállalatok figyelmét arra, hogy a hosszú távú és értékalapú gondolkodás kifizetődőbb, hogy a jövőben várható munkaerőpiaci változásoknak ne csak elszenvedői, hanem alakítói legyenek.

Tovább a kezdeményezésekre!

Formabontó együttműködések és programok

Az EdisonKids/Samung Megoldások a holnapért kihívás és a Menő Vezetők Tornacipőben beszélgetések is hozzánk és közösségeinkhez kapcsolódnak.

EdisonKids / Samsung Megoldások a holnapért kihívás

A Samsung Magyarország és az Edisonplatform közös kezdeményezése.

Az évente megrendezésre kerülő kihívásba olyan 12-18 év közötti diákokból álló csapatok jelentkezését várjuk, akik tudásukkal és kreativitásukkal egy társadalmi problémát oldanának meg. Szakértőink, mentoraink egy átfogó képzési program keretében készítik fel a csapatokat a döntőre. A program alapját a Samsung nemzetközi sikereket elért Solve for Tomorrow, Megoldások a holnapért kezdeményezése adja. Részletekről olvashattok a program weboldalán.

Tovább az EdisonKids oldalára!

Menő vezetők tornacipőben

Beszélgetések Trunk Tomival generációk között értékekről, üzletről, életről.

Interjú sorozat Menő céges vezetőinkkel.

Tovább a videókhoz!