Skip to content

Bakonyi Csillagászati Egyesület

Formabontó módszerekkel és alternatív pedagógiai elvek beépítésével minél több gyermekhez, érdeklődőhöz eljuttatni a legújabb csillagászati, természettudományos ismereteket

Bakonyi Csillagászati Egyesületet azzal a céllal jött létre, hogy Veszprém megye legtöbb fiataljához elvihesse a természet, természettudományok, mérnöki tudományok szeretetét. A céljuk, hogy a gyerekeket különleges és meghökkentő programokkal inspirálják az élő és az élettelen természet megismerésére. Átfogó, élményekben, tapasztalatokban gazdag programokat nyújtanak az érdeklődő gyerekeknek, mint: interaktív LEGO Marsjáró szakkörök, interaktív meteorit bemutatók, nappali és éjszakai távcsöves bemutatók.

Tanítási filozófiánk

Arra törekszünk, hogy az átadott tudást átitassuk élményekkel, mindeközben igyekszünk a lehető legtöbb érzékszervre is hatni. Hiszünk benne, hogy így lesz igazán maradandó az átadott anyag. A gyerekeket nem frontális osztálymunkában foglalkoztatjuk, hanem őket is bevonjuk az előadások, foglalkozások tartásába. Igyekszünk éreztetni velük, hogy a mentoraik vagyunk de azt is, hogy Tőlük is lehet tanulni! Az egyesületben egymás tanárai és segítői vagyunk.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás)

Itt vagyunk jelen

Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kíváncsiság Kreativitás Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás