Skip to content

Palladion Műhely — Kheirón Klub

A Kheirón Klub játékos, fejlesztő programja révén szórakoztató formában ismertetjük meg a gyerekekkel a klasszikus ókor világát, az európai kultúra közös gyökereit.

A Palladion Műhely célja, hogy tudományosan kutassa és jelenvalóvá tegye az antik hagyományt napjaink kultúrájában, segítse a klasszikus ókori művészet értő befogadását. A Kheirón Klubot iskolások számára készítjük: a tananyaghoz kapcsolódó, de a tankönyvi kereteken túllépő, interaktív tartalmakkal segítjük a történelem, irodalom, vizuális kultúra és latin nyelv oktatását, országos tanulmányi versenyünkkel pedig a tanulás játékosításához, a csapatmunka örömének megtapasztalásához járulunk hozzá.

Tanítási filozófiánk

A Kheirón Klubban a klasszikus ókori kultúrák közvetítésének alapját biztos szakmaiság és múzeumpedagógiai tapasztalat jelenti, ami játékos, humoros szemlélettel és a digitális platform kreatív használatával párosul. Nem visszakérdezzük az anyagot, hanem az ismeretek átadásában és rögzítésében segítünk, főként a tantermi oktatásban kevésbé hangsúlyos, de döntő fontosságú kompetenciák (szövegértés, forráskritika, logikus gondolkodás) fejlesztésével és a tanulás közösségi élményének erősítésével.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

a_Applikáció vagy online platform/játék c_Rendezvény f_Tábor (tanítási időn kívüli fesztivál összefüggő program) rendezvénysorozat többnapos

Itt vagyunk jelen

Bács-Kiskun megye) Csongrád-Csanád megye Dél-Alföld (Békés megye Dél-Dunántúl (Baranya megye Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Fejér megye Hajdú-Bihar megye Heves megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye Közép-Magyarország (Pest megye) Nógrád megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Somogy megye Tolna megye) Vas megye Veszprém megye) Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kreativitás Szociális és kulturális nyitottság