Skip to content

Szabó Szabolcs Alapítvány

Gyermekekkel ismertetjük meg a természettudományok szépségeit, fiatalokat fordítunk a pálya felé. Olyanokhoz juttatjuk el a kísérletek élményét, akiknek iskolájuk szűkös feltételei miatt ez nem adatik meg.

A természettudományos iskolázottság a versenyképes munkaerőpiac és a fenntartható fejlődés szempontjából is kulcsfontosságú. Alapítványunk egy hazai tradíció, a kisdiák-nagydiák-tanárhallgató-tanár értéklánc elemei közötti kapcsolatot igyekszik civil eszközökkel erősíteni, vagy helyreállítani. Projektjeinkkel munkaadó vállalatokat, elkötelezett pedagógusokat, csillogó szemű diákokat hozunk közös platformra, a közös érdek mentén.

Tanítási filozófiánk

Célunk a gyermekek természettudományok iránti érdeklődésének felkeltése és fenntartása. Ennek eszköze az edutainment offline csoportjába tartozó Mobillabor. Látványos és tanulságos kísérletekkel bűvöljük el, s eközben tanítjuk hátrányos helyzetű iskolák tanulóit. Mentorprogramunk keretében középiskolás diákok segítik fiatalabb társaikat, évente Természettudományos Vándorkupát is szervezünk. Fontos számunkra, hogy a tanulókban kérdések alakuljanak ki, amelyekre a választ keresik.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

a_Applikáció vagy online platform/játék d_Workshop (alkalmanként egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) f_Tábor (tanítási időn kívüli összefüggő program) többnapos

Itt vagyunk jelen

Bács-Kiskun megye) Csongrád-Csanád megye Dél-Alföld (Békés megye Dél-Dunántúl (Baranya megye Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Fejér megye Hajdú-Bihar megye Heves megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye Közép-Magyarország (Pest megye) Nógrád megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Somogy megye Tolna megye) Vas megye Veszprém megye) Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kíváncsiság Kreativitás Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás