Skip to content

A 21. Századi Pedagógiáért Alapítvány/E-tanoda Program

Az oktatási rendszerek feladata, hogy felkészítsék a diákokat a jövőre – azonban úgy látjuk, hogy a naprakész oktatáshoz nem mindenki fér egyenlő mértékben hozzá. Mi, az E-tanoda Programban hiszünk abban, hogy aki hátrányos helyzetbe születik, annak nem szükségszerűen kell hátrányban leélnie az életét, hiszen a hátrány, amiből indult minőségi oktatással leküzdhető. Ebben segítünk mi és a mentoraink.

E-tanoda néven az egész országot felölelő, kortárs korrepetáláson alapuló mentorhálózatot szervezünk: gimnazisták online mentorálnak hátrányos helyzetű kistérségekben élő tanodás diákokat. Fő célunk, hogy segítsük a mentoráltakat abban, hogy hátrányaikat leküzdjék és minőségi képzéshez jussanak.

Tanítási filozófiánk

Hiszünk abban, hogy mindenkinek joga van a magas minőségű, személyre szabott oktatáshoz; illetve abban, hogy a társadalmi felelősségvállalás és az önkéntesség keretein belül az egyén meg tudja osztani mindazt a tőkét, amivel ő rendelkezik. Tevékenységeink ezt a filozófiát valósítják meg online környezetben a következő módszerekkel: gamifikáció; differenciálás; érzékenyítés; kétszintű kortárs mentorálás; segítő beszélgetés; személyre szabott haladás és tanterv; felzárkóztatás.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

a_Applikáció vagy online platform/játék rendszeres foglalkozások) egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) rendezvénysorozat fesztivál b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő d_Workshop (alkalmanként c_Rendezvény

Itt vagyunk jelen

c_Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Somogy megye d_Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Tolna megye) e_Közép -Dunántúl (Komárom-Esztergom megye Hajdú-Bihar megye g_Nyugat -Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Bács-Kiskun megye) Heves megye Nógrád megye) Fejér megye Veszprém megye) Vas megye Zala megye) f_Közép-Magyarország (Pest megye) a_ Dél-Alföld (Békés megye Csongrád megye b_Dél-Dunántúl (Baranya megye

Nekik szólnak programjaink

e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kommunikáció Együttműködés/csapatmunka Szociális és kulturális nyitottság