Skip to content

A 21. Századi Pedagógiáért Alapítvány/E-tanoda Program

Az oktatási rendszerek feladata, hogy felkészítsék a diákokat a jövőre – azonban úgy látjuk, hogy a naprakész oktatáshoz nem mindenki fér egyenlő mértékben hozzá. Mi, az E-tanoda Programban hiszünk abban, hogy aki hátrányos helyzetbe születik, annak nem szükségszerűen kell hátrányban leélnie az életét, hiszen a hátrány, amiből indult minőségi oktatással leküzdhető. Ebben segítünk mi és a mentoraink.

E-tanoda néven az egész országot felölelő, kortárs korrepetáláson alapuló mentorhálózatot szervezünk: gimnazisták online mentorálnak hátrányos helyzetű kistérségekben élő tanodás diákokat. Fő célunk, hogy segítsük a mentoráltakat abban, hogy hátrányaikat leküzdjék és minőségi képzéshez jussanak.

Tanítási filozófiánk

Hiszünk abban, hogy mindenkinek joga van a magas minőségű, személyre szabott oktatáshoz; illetve abban, hogy a társadalmi felelősségvállalás és az önkéntesség keretein belül az egyén meg tudja osztani mindazt a tőkét, amivel ő rendelkezik. Tevékenységeink ezt a filozófiát valósítják meg online környezetben a következő módszerekkel: gamifikáció; differenciálás; érzékenyítés; kétszintű kortárs mentorálás; segítő beszélgetés; személyre szabott haladás és tanterv; felzárkóztatás.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

a_Applikáció vagy online platform/játék b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő c_Rendezvény d_Workshop (alkalmanként egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) fesztivál rendezvénysorozat rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

a_ Dél-Alföld (Békés megye b_Dél-Dunántúl (Baranya megye Bács-Kiskun megye) c_Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Csongrád megye d_Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye e_Közép -Dunántúl (Komárom-Esztergom megye f_Közép-Magyarország (Pest megye) Fejér megye g_Nyugat -Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Hajdú-Bihar megye Heves megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Nógrád megye) Somogy megye Tolna megye) Vas megye Veszprém megye) Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kommunikáció Szociális és kulturális nyitottság