Skip to content

A 21. Századi Pedagógiáért Alapítvány

E-tanoda néven szervezünk egy egész országot felölelő kortárs korrepetáláson alapuló mentorhálózatot: gimnazisták online mentorálnak hátrányos helyzetű kistérségekben élő tanodás diákokat. Fő célunk, hogy segítsük a mentoráltakat abban, hogy hátrányaikat leküzdjék és minőségi képzéshez jussanak.

Az oktatási rendszerek feladata, hogy felkészítsék a diákokat a jövőre – azonban úgy látjuk, hogy a naprakész oktatáshoz nem mindenki fér egyenlő mértékben hozzá. Mi, az E-tanoda Programban hiszünk abban, hogy aki hátrányos helyzetbe születik, annak nem szükségszerűen kell hátrányban leélnie az életét, hiszen a hátrány, amiből indult minőségi oktatással leküzdhető. Ebben segítünk mi és a mentoraink.

Tanítási filozófiánk

A program az Alapítvány, a Yettel és a Microsoft hármas partnerségére épül, bár időről-időre több támogatónk is akad (pl. Eon, HVG). Tevékenységek: A résztvevők 2-3 fős tanulócsoportokban heti rendszerességgel tanulnak MS Teamsen, illetve a hashtag.school rendszerén belül. A mentordiákok digitális tananyagokat fejleszthetnek. Az Alapítvány önkéntesei folyamatosan képzik a mentorokat és kapcsolatot tartanak a bevont intézményekkel. Módszerek: Gamifikáció, differenciálás, érzékenyítés.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) a_Applikáció vagy online platform/játék

Itt vagyunk jelen

Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) Budapest Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye) Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye)

Nekik szólnak programjaink

c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kommunikáció Együttműködés/csapatmunka Szociális és kulturális nyitottság