Skip to content

Abacusan-GE VándoRobot Program

A program életre hívói, a GE és az Abacusan Stúdió azzal a céllal működtetik a kezdeményezést, hogy a jövő nemzedék érdeklődését a digitális technika és a STEM iránt formálják.

Az @Abacusan-GE VándoRobot Program sikere mögött két szakmai szervezet együttműködése áll.
Életre hívói, a GE és az Abacusan Stúdió azzal a céllal működtetik a programot, hogy a jövő nemzedék érdeklődését a digitális technika és a STEM iránt formálják.
A programban 10 hétre jut el 6 ArTeC robot készlet olyan iskolákba, amelyek tanulói máshogy nem juthatnának ehhez az élményhez. Eddig országszerte 42 település 57 iskolájában több mint 10.000 diák ismerkedhetett a programozás alapjaival

Tanítási filozófiánk

A programban résztvevő iskolák pedagógusait olyan azonnal hasznosítható módszertani és gyakorlati tudással vértezik fel a felkészítő képzésen az Abacusan Stúdió munkatársai, hogy a saját elképzeléseikhez és az iskola adottságaihoz, pedagógiai programjához illeszkedő helyi robotika projektjüket meg tudják valósítani. Legyen szó szakkörről, tanóráról vagy témahétről, ebben a munkában segítjük őket folyamatos mentorálással, igényeik szerinti tanácsadással a program teljes 10 hete alatt.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál

Itt vagyunk jelen

Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye) Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye)

Nekik szólnak programjaink

d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kreativitás Együttműködés/csapatmunka Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás