Skip to content

Agóra Tudományos Élményközpont

Célunk közérthetővé és élményszerűvé varázsolni a tudományos ismereteket, megmutatni életünk mindennapi csodáit, felkelteni az érdeklődést a természettudományok iránt.

Az Agóra minden korosztály számára izgalmas kalandot, életre szóló élményt jelent, egy olyan hely, ahol a játék és a szórakozás ötvöződik a tanulással; a gyerekek és felnőttek különleges eszközökkel, tudományos érdekességekkel ismerkedhetnek meg, látványos kísérletek, rendkívüli foglalkozások és előadások részesei lehetnek.

Tanítási filozófiánk

Fontosnak tartjuk, hogy a természettudományos ismereteket szórakoztató, játékos módon juttassuk el a gyerekekhez és felnőttekhez. Ismeretterjesztő előadásaink és foglalkozásaink mindig interaktívak, ami segíti a tudásanyag megértését és elmélyítését. Ebből a szempontból a kísérleti foglalkozásaink a leghatékonyabbak. Az Agórában a gyerekek és a felnőttek olyan fizikai és kémiai kísérleteket, mikroszkópos vagy távcsöves megfigyeléseket végezhetnek, amelyekre egyébként ritkán nyílik alkalmuk, viszont segítségükkel jobban megérthetőek a tudományos összefüggések. A szakköreinkben, klubjainkban egymásra épülő, projektszemléletű feladatokon keresztül mélyülhetnek el gyerekek és felnőttek egy-egy természettudományos terület anyagában. A robotika és a csillagászat területén komoly, nemzetközi szintű versenyekre is készítünk fel gyerekeket.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál e_Játék, könyv (pl. társasjáték, kártyajáték, fejlesztő könyv) f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás)

Itt vagyunk jelen

Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye)

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kíváncsiság Kreativitás