Skip to content

Amigos a gyerekekért Alapítvány

Tartós kórházi ápolásra szoruló gyerekeket látogatunk, hogy játékos tanulással, kézműves és egyéb fejlesztő foglalkozásokkal, nyelvtanulással motiváljuk őket nem csak a kórház utáni iskolai visszatérésre, hanem a gyógyulásra.

Az Amigos a gyerekekért egy egyetemistákból álló jótékonysági szervezet, melynek célja, hogy súlyosan beteg gyerekeket motiváljon gyógyulásra a nyelvtanuláson keresztül. A szervezet önkéntes egyetemistái példát tudnak mutatni, hiszen ők is tanulnak, diákok, ugyanakkor a kisebb korkülönbség miatt barátként, mentorként, példaképként állnak a gyerekek mellett.

Tanítási filozófiánk

A játékon keresztüli tanulással célunk, hogy úgy fejlesszük a gyerekek kognitív, szociális, érzelmi és kreatív képességeit, hogy közben a fókuszban a tartalmas, minőségi időtöltés és az önfeledt játék marad.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

e_Játék fejlesztő könyv) kártyajáték könyv (pl. társasjáték

Itt vagyunk jelen

a_ Dél-Alföld (Békés megye b_Dél-Dunántúl (Baranya megye Bács-Kiskun megye) c_Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Csongrád megye f_Közép-Magyarország (Pest megye) g_Nyugat -Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Hajdú-Bihar megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Somogy megye Tolna megye) Vas megye Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

a_3-4 éves gyerekek b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kíváncsiság Kreativitás