Skip to content

Az Amnesty Magyarország iskolásoknak szóló foglalkozásai

Ingyenes emberi jogi foglalkozásaink országszerte elérhetőek általános és középiskolás diákcsoportok, osztályok számára. Szívesen megyünk tanórákra, tolerancia napokra, egész napos emberi jogi rendezvényekre és táborokba.

Célunk, hogy az emberi jogi oktatásunk által képviselt értékek – elfogadás, együttműködés, kiállás, párbeszéd, kommunikáció – alapvetőek legyenek Magyarországon, és hogy a fiatalok és közösségeik a társadalmi problémákra tudatos cselekvéssel reagáljanak. Gyerekeknek és diákoknak elsősorban kooperatív és részvételi technikákat alkalmazó foglalkozásokat és workshopokat kínálunk emberi jogi témákban.

Tanítási filozófiánk

Az aktív részvételen alapuló módszertanok elvetik a frontális oktatás dinamikáját. A tanár és a résztvevők által kialakított közös, kreatív tanulási és alkotási folyamatokra helyezik a hangsúlyt. Ez elősegíti a résztvevők elemző és kritikus gondolkodásának fejlődését, és a közös problémamegoldó stratégiák kidolgozását. Ezzel a módszerrel a résztvevők főszereplőivé válnak az adott téma feldolgozásának, és közben döntéseteket hoznak, amely elengedhetetlen az oktatási folyamat hatékonyságához.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

d_Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás)

Itt vagyunk jelen

Bács-Kiskun megye) Budapest Csongrád-Csanád megye Dél-Alföld (Békés megye Dél-Dunántúl (Baranya megye Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Fejér megye Hajdú-Bihar megye Heves megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye Közép-Magyarország (Pest megye) Nógrád megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Somogy megye Tolna megye) Vas megye Veszprém megye) Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kommunikáció Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Szociális és kulturális nyitottság