Skip to content

Bagázs Közhasznú Egyesület

Egy olyan befogadó és elfogadó társadalomért dolgozunk, amelyben a romáknak is esélye van a céljaik elérésére. Nem adományt osztunk, hanem lehetőséget biztosítunk a változásra.

A Bagázzsal 10 éve azért dolgozunk, hogy ne érje hátrányos megkülönböztetés a cigánytelepeken felnövekvő gyerekeket, hogy többen tanuljanak tovább és elfoglalják helyüket a munkaerőpiacon.
Nem adományozunk: nem adunk pénzt, házat, ruhát, élelmet. Viszont esélyt, bizalmat, támogatást, erőt, ösztönzést igen, melyek célokra, majd tettekre válthatók, és segítik a telepen élő gyerekeket és felnőtteket, hogy ki tudjanak lépni a tipikus kényszerpályáikból.

Tanítási filozófiánk

Fő filozófiánk az elfogadás, a bizalommal teli légkör megteremtése. A falak lebontása. Folyamatosan bővítjük a tudásunkat ezért a szenzomotoros készségek fejlesztését szolgáló TSMT tornát is bevontuk a programunkba. Az iskolai alkalmak fő fókuszában a kognitív készségfejlesztés áll, a nagyobb iskolás korosztálynak pedig játékos tanulásfókuszú foglalkozásokat tartanak önkénteseink. Projektfeladatok során egy-egy témakörben elmélyülnek, majd a tanultakat önállóan prezentálják.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő c_Rendezvény d_Workshop (alkalmanként egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) f_Tábor (tanítási időn kívüli fesztivál összefüggő program) rendezvénysorozat rendszeres foglalkozások) többnapos

Itt vagyunk jelen

Közép-Magyarország (Pest megye)

Nekik szólnak programjaink

a_3-4 éves gyerekek b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Alkalmazkodókészség/reziliencia Érzelmi Intelligencia Önbizalom/önismeret