Skip to content

Kerülj beljebb! – a Katona József Színház színházpedagógia programjai

Legfőbb céljaink: közösségépítés, intergenerációs találkozások, fórum teremtése, reflektálva kérdéseket feltenni, játszani és beszélgetni, többféle világlátást megismerni, problémákról beszélni, önkifejezni.

A Kerülj beljebb! egy immár hat éve működő színházpedagógiai program gyerekek számára. Közösségépítő, készségfejlesztő, koncentrációs és fantázia-játékokon keresztül igyekszünk a színházat közelebb hozni a gyerekekhez. Ismerkedünk a színház működésével, a különböző színházi szakmákkal, a jelenetépítés technikáival, stb. A programok olykor egy-egy téma köré szerveződnek, de nem épülnek szorosan egymásra.

Tanítási filozófiánk

A színházpedagógia, színházi nevelés, színházi munka rengeteg eszközével. Időnként kutatási módszerekkel. Moderált beszélgetésekkel. Nagyon sok kérdéssel. Társművészetek (zene, tánc, képzőművészet) eszközeivel. Nyitott, szabadon gondolkodó, önismerettel és önbizalommal rendelkező, kreatív, kíváncsi és érdeklődő emberek megerősítése/nevelése a célunk. És mi is mindig tanulunk.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

Budapest Közép-Magyarország (Pest megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye)

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Önbizalom/önismeret