Skip to content

Bűvösvölgy

A központjainkba látogató gyerekeket a médiaüzenetek kritikai vizsgálatára ösztönözzük, segítünk nekik felismerni és elhárítani a netes kockázatokat. Online a médiaértés fejlesztését szolgáló segédanyagok százait kínáljuk a pedagógusoknak.

A Bűvösvölgy médiaértés-oktató központok azért jöttek létre, hogy támogassák a gyerekeket a média tudatos és biztonságos használatában. A hozzánk látogató diákok játszva, közös alkotómunka révén, saját maguk által létrehozott médiatartalmakon keresztül ismerik meg, hogyan működik és hat rájuk a média. A gyerekek szociális háttere nem lehet akadálya a hozzáférésnek, programunk az utaztatással együtt ingyenes.

Tanítási filozófiánk

Az az ismeret, tudás, felfedezés, gondolat, amelyre a gyerekek alkotás közben, gyakorlati foglalkozás keretében, közös munka során maguk találnak rá, fedeznek fel, alkalmaznak: mélyebben rögzül. Élménypedagógiai módszerünk a megértést, az értelmezést, a ráébredést és az önkifejezést hangsúlyozza, a kreatívitáson keresztül a kritikai készség és az önreflexió fejlesztését szolgálja.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

többnapos összefüggő program) f_Tábor (tanítási időn kívüli

Itt vagyunk jelen

Tolna megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Hajdú-Bihar megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Dél-Alföld (Békés megye Csongrád-Csanád megye Bács-Kiskun megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Heves megye Nógrád megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye Fejér megye Veszprém megye) Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Dél-Dunántúl (Baranya megye Vas megye Somogy megye Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kreativitás Kommunikáció Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás