Skip to content

Csontváry Képzőművészeti Stúdió Egyesület

Művészetterápiás alkotóműhelyünk elsősorban gyermekotthonokban és lakásotthonokban élő gyermekeknek, serdülőknek tart rendszeresen képzőművészet-terápiás foglalkozásokat. Módszerként a népművészeti motívumkincseket használja fel kreatív módon.

A Csontváry Képzőművészeti Stúdió Egyesület egy művészetterápiás alkotóműhely, amely elsősorban gyermekotthonokban és lakásotthonokban élő gyermekek, serdülők számára tart rendszeresen képzőművészet-terápiás foglalkozásokat. Módszerként a népművészeti motívumkincseket használja fel kreatív módon. Családban élő gyerekekkel, fiatalokkal, felnőttekkel és szülőkkel is foglalkozik, elsősorban workshop jelleggel, útravalót adva akár családi körben is végezhető, értékes önkifejező alkotómunkának.

Tanítási filozófiánk

A népművészet formavilágának vizuális nyelvi gondolkozásmódjára jellemző, hogy leképezi a természet és a benne élő ember szorosan egymásba kapcsolódó testi-lelki folyamatait. Ez a költőien megjelenített kifejezésmód alkalmas arra, hogy segítségével olyan folyamatokat éljenek át az alkotók, amely keretet adhatnak a saját elszenvedett traumáik, érzelmi elhanyagoltságuk, önvalójuk megtalálásához, énjük szerves megéléséhez, önkifejező módú szimbolikus feldolgozásához.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő d_Workshop (alkalmanként egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

Dél-Dunántúl (Baranya megye Somogy megye Tolna megye)

Nekik szólnak programjaink

c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Érzelmi Intelligencia Kreativitás Önbizalom/önismeret