Skip to content

Digiscool Pécsi Digitális Oktatási Központ

Célunk digitális kompetenciák fejlesztése általános és középiskolás diákok számára.

A Digiscool Pécsi Digitális Oktatási Központ általános és középiskolás diákok digitális kompetenciáit fejleszti. Az általános iskolások a játékos programozás, robotika foglalkozások keretében megtanulják az algoritmikus gondolkodás alapjait. Térlátásukat és a mérnöki szemléletet a 3D tervezés és nyomtatás segítségével fejlesztik. A középiskolás diákokat a Python programozási nyelven keresztül vezetik be a komplex matematika, blokkláncok és mesterséges intelligencia világába.

Tanítási filozófiánk

Minél szélesebb körű informatikai ismeretekkel és a legújabb technológiákkal szeretnénk megismertetni a gyerekeket. Tananyagainkat rugalmasan alakítjuk a legújabb trendekhez és kihívásokhoz. A megváltozott oktatási körülményekhez igazodva foglalkozásainkat egy hétvége alatt átállítottuk távoktatásra. Elhivatottak vagyunk a lányok minél szélesebb körű bevonására a programozás oktatásba, ezért minden évben több ingyenes szakkört indítunk csak lányok részére.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál

Itt vagyunk jelen

Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye)

Nekik szólnak programjaink

c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kreativitás Együttműködés/csapatmunka Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás