Skip to content

E.ON EnergiaKaland

Programunk célja, hogy segítse a pedagógusokat az energiatudatosság kialakításában, a gyerekeket pedig az energiával kapcsolatos tudásuk bővítésében, kompetenciák fejlesztésében.

Az E.ON 2008-ban indította útjára az EnergiaKaland elnevezésű virtuális tanulási programját, amelynek célja, hogy segítse a pedagógusokat az energiatudatosság kialakításában, a gyerekeket pedig az energiával kapcsolatos tudásuk bővítésében, kompetenciák fejlesztésében. A közös cél, hogy a fenntartható fejlődés céljait szem előtt tartva az energiatudatosság, az energiabiztonság és az energiatakarékosság terén átfogó oktatási anyagok álljanak a magyar iskolák rendelkezésére.

Tanítási filozófiánk

Úgy hisszük, hogy a mai világban egyre fontosabbá válik egy olyan energetikai alaptudás megszerzése, amely segít felelősen dönteni a mindennapok során saját energiafelhasználásunkról. Az EnergiaKaland programunkon keresztül szaktudásunkkal szeretnénk támogatni a felnövekvő generációkat – együttműködve az iskolákkal, óvodákkal – abban, hogy ezt a tudást modern és kreatív eszközök segítségével minél könnyebben elsajátíthassák.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) a_Applikáció vagy online platform/játék e_Játék, könyv (pl. társasjáték, kártyajáték, fejlesztő könyv)

Itt vagyunk jelen

Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye) Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye)

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kíváncsiság Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Kezdeményezőkészség