Skip to content

Élménybiológia

Az Élménybiológia egy inspiráló és innovatív módszerekből álló tudománynépszerűsítő felület és módszertár, nem csak biológiatanároknak.

Egy tudománynépszerűsítő felület, valamint módszertár, melyeket nem csupán biológiatanárok, hanem bármely pedagógus alkalmazhat. Az alapító Joós Andrea biológiatanár, tudománykommunikációs szakember, aki folyamatosan a tanári önkép és módszertan fejlesztésén dolgozik. Inspiráló tanárokat felvonultató podcastja, a Tanárnő kérem?! a Képmás magazinnal együttműködésben készül. Élménybiológia kiadványokat is megjelentet, egyik legkeresettebb könyve az emberi szervekről szóló színező: a Szívtetkó.

Tanítási filozófiánk

Élménypedagógia, inspiráció, motiváció, és mindfulness. Filozófiánk, hogy minden ember jó és ott van bennünk az a legbelső kíváncsiság, ami minden emberi kapcsolat alapja. A biológia egy eszköz: nem csak egy tudományterület, hanem az életünkre való tekintés lehetősége. Módszertanunk élményközpontú és fontos elvünk, hogy ahogy minden diák, minden pedagógus is különbözik, így mindenki a saját személyiségéhez legközelebb álló módszerrel tud legkönnyebben dolgozni – ehhez jó megismerni önmagunkat.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) a_Applikáció vagy online platform/játék e_Játék, könyv (pl. társasjáték, kártyajáték, fejlesztő könyv)

Itt vagyunk jelen

Közép-Magyarország (Pest megye)

Nekik szólnak programjaink

e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kreativitás Kíváncsiság Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás