Skip to content

ÉlményMűhely Nemzetközi STEAM Mozgalom

Az ÉlményMűhely elsők között vágott bele a STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) és a design integrált tanulási módszereinek feltérképezésébe és továbbfejlesztésébe.

Az ÉlményMűhely magyar, finn és a világ más országaiból származó gyerekek, fiatalok, kutatók, művészek, kézművesek, játékkészítők, tanárok közössége. Az elsők között vágtunk bele a STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) és a design integrált tanulási módszereinek feltérképezésébe és továbbfejlesztésébe. Mára sikerült egy hatékony csapatot, egy szakmai hálózatot és egy több száz szakembert mozgósítani képes művészeti-tudományos kreatív ügynökséget megalapoznunk.

Tanítási filozófiánk

Programjainkban kiemelt szerepet játszanak a magyar és külföldi tudomány-oktatás és logikai, művészeti, valamint okos játéktervezés kiemelkedő jelentőségű példáin, az egyéni és a közösségi kreatív probléma-megoldáson, valamint a kézi és számítógépes modellezés összekapcsolásán alapuló pedagógiai újítások és oktatási eszközök. Többek között a következő koncepciókkal dolgozunk: jelenségközpontú / témaközpontú tanulás, nyitott projektmódszer, műhelymunkák. A műhelytevékenység fontos célja a kreativitás, a kritikai gondolkodás és a probléma-megoldó készség fejlesztése, valamint a többi résztvevő álláspontja iránti érzékenység és elfogadás gyakorlása, külső szempontok mérlegelése.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

e_Játék, könyv (pl. társasjáték, kártyajáték, fejlesztő könyv) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál

Itt vagyunk jelen

Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye)

Nekik szólnak programjaink

e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők h_Tanárok/fejlesztők b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kreativitás Együttműködés/csapatmunka Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás