Skip to content

Emberség Erejével Alapítvány – KIO emberi jogi kártyajáték

44 elgondolkodtató illusztráción a legfontosabb emberi jogok. Az emberiség legfontosabb, világunkat meghatározó, alapvető jogai elevenednek meg izgalmas kártyajátékunk lapjain.

A KIO emberi jogi kártyajáték célja, hogy segítse megérteni azokat az alapvető emberi jogokat, amelyek meghatározzák a világunkat. A hétköznapokban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, mi is az a szabadság, mit jelent a demokrácia, miért fontos a tanuláshoz való jog, mi védi a gyermekeket világszerte. A KIO ebben segít: nehéz témákról mély beszélgetéseket folytatni a mélyebb tartalommal bíró illusztrációk által, vagy kikapcsolódni valamelyik játékmódnak köszönhetően.

Tanítási filozófiánk

A pedagógia/fejlesztő munkánkat a nem-formális tanulás megközelítése jellemzi. Ennek lényege, hogy a résztvevők nem kész tanulni valót kapnak, hanem felkeltjük az érdeklődésüket és segítjük elmélyedni őket a témában. Az általunk használt eszközök nem passzív befogadóra, hanem aktív tanulóra vannak kialakítva, így az eredmény közös felelősségünk a résztvevővel. Az élményalapú tanulás hatékonyságában hiszünk, az elmúlt években különösen fontos módszerünk lett játékositás és a játékfejlesztés.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

a_Applikáció vagy online platform/játék b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő d_Workshop (alkalmanként egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

b_Dél-Dunántúl (Baranya megye Somogy megye Tolna megye)

Nekik szólnak programjaink

c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kreativitás Önbizalom/önismeret