Skip to content

Henkel Fenntarthatósági Nagykövet Iskolaprogram

Oktatásaink ráébresztik a gyerekeket arra, hogy néhány egyszerű lépéssel ők maguk is nagyon sokat tehetnek a környezetükért.

A Henkel „Fenntarthatósági Nagykövet Iskolaprogram” keretében a vállalat minden munkatársa egy a fenntarthatósági témakört összefoglaló tanfolyam elvégzése után válik nagykövetté. A gyermekek számára kifejezetten korosztályuknak megfelelő tananyagot adunk át. A rendhagyó tanóra az osztályfőnök segítségével történik, a tanórát követően egy következő foglalkozáson ismételten átbeszélik a hallottakat.

Tanítási filozófiánk

A rendhagyó tanórákon a diákok egy kis figyelemfelkeltő rajzfilmet néznek meg, beszélgetnek, ötletelnek, hogy hogyan lehet „zölden” élni a hétköznapokban, valamint számos olyan trükköt tanulhatnak, amelyekkel maguk is hozzájárulhatnak a környezet védelméhez, spórolhatnak a vízzel és az árammal. A tanulók az óra végén játékos tesztet töltenek ki, amellyel kiérdemlik a „fenntarthatóság bajnokai” oklevelet. Az oktatások ráébresztik a gyerekeket arra, hogy néhány egyszerű lépéssel ők maguk is nagyon sokat tehetnek a környezetükért, hiszen a Föld sorsa az ő kezükben van. Bízunk abban, hogy a felnövekvő generációnak a program segítségével természetes lesz a zöld gondolkodásmód.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

g_Egyéb Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás)

Itt vagyunk jelen

Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye) Közép-Magyarország (Pest megye)

Nekik szólnak programjaink

d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kezdeményezőkészség Kíváncsiság Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás