Skip to content

Mentalizációs fókuszú MESEcsoport gyerekeknek – HOGY VAGY Egyesület

Ingyenes mentalizációt fejlesztő MESEcsoportok hátrányos helyzetű gyerekeknek és érzelmi fókuszú esetmegbeszélések óvodapedagógusoknak nyolcadik kerületi óvodákban.

Az érzelmeink felismerése és megosztása nélkülözhetetlen a lelki jólléthez. Célunk, hogy ez természetes legyen mindenki számára Magyarországon társadalmi helyzettől függetlenül. Szeretnénk, ha a gyerekek olyan családokban nőnének fel, ahol a lelki egészség és a reflektív jelenlét része a mindennapoknak. Fejlesztjük a gyerekek érzelmi tudatosságát, önismeretét, mentalizációs készségét és támogatjuk a szülők önreflexióját, gyerekével való kapcsolatát.

Tanítási filozófiánk

Saját kidolgozású mentalizációs, érzelmi fókuszú módszertant használunk. A mentalizáció egy gyerekeknél még kialakulóban lévő képesség, ami által külön tudjuk választani belső tartalmainkat (érzések, gondolatok) és a viselkedést. Fejlesztésével fejlődik a szempontváltás, az érzések szabályozása, az empátia. Fontos számunkra a rendszerszemlélet, ezért dolgozunk óvodapedagógusokkal és szülőkkel is, illetve kiemelt figyelmet fordítunk pszichológus (hallgató) önkénteseink képzésére és támogatására.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

Budapest

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek g_Szülők h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kommunikáció Alkalmazkodókészség/reziliencia Önbizalom/önismeret