Skip to content

Hópárduc Alapítvány

Célunk, hogy a figyelemproblémával vagy épp szorongással érkező gyerekek a falmászáson keresztül újraértékeljék önmagukat, miközben megtanulják irányítani figyelmüket.

Célunk, hogy minden gyerek képes legyen a legjobbat kihozni magából, akkor is, ha kimondottan nehéz számára nyugodtan megülni az iskolai felkészítő foglalkozáson, vagy épp az olvasás órán. Miközben a gyerekek falat másznak speciális figyelemfejlesztő feladatokat kapnak. Így a tanév végére nemcsak egy jó sportot kapnak, de jó bizonyítványt és persze kiegyensúlyozott önértékelést is.

Tanítási filozófiánk

A módszerünk a mozgásterápiákra épül. Azzal a tapasztalattal dolgozunk, hogy 10 éves korig az idegrendszer legjobb fejlesztési eszköze a mozgás. A mozgás rendezettsége teszi a figyelmet is rendezetté. A falmászás során nem kell erőltetnünk a szem-kéz-láb mozgás összehangolását, maga a falmászás tevékenysége „kényszeríti” a gyermeket erre. A mi feladatunk, hogy tudatos feladatválasztással, változatosan, mesekeretbe ágyazva, és pozitív visszajelzéssel támogassuk a gyermekeket ebben a folyamatban.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő e_Játék f_Tábor (tanítási időn kívüli fejlesztő könyv) kártyajáték könyv (pl. társasjáték összefüggő program) rendszeres foglalkozások) többnapos

Itt vagyunk jelen

f_Közép-Magyarország (Pest megye) g_Nyugat -Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Vas megye Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

a_3-4 éves gyerekek b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Érzelmi Intelligencia Kitartás Önbizalom/önismeret