Skip to content

Hős Iskola Program (Hősök Tere Alapítvány)

A Hős Iskola Program célja, hogy a fiatalok érzékenyek legyenek a társadalmi problémákra, felismerjék azokat a helyzeteket, amikben ők is segíthetnek, és megtanulják, hogyan hozzanak ki többet magukból és váljanak hétköznapi hősökké.

A Hős Iskola Program célja, hogy a fiatalok érzékenyek legyenek a társadalmi problémákra, felismerjék azokat a helyzeteket, amikben ők is segíthetnek, és megtanulják, hogyan válhatnak hétköznapi hősökké. A résztvevő iskolák tanárainak és tanulóinak tréningeken, élményprogramokon keresztül mutatjuk meg, hogyan tehetnek többet másokért, hogy hozhatnak ki többet önmagukból, illetve hogy hogyan lesznek képesek legyőzni az előítéleteiket és megtörni a közönyt az iskolájukban és azon kívül is.

Tanítási filozófiánk

A szociálpszichológia elméleteire, eredményeire építjük tréningjeinket, workshopjainkat, amiket Philip Zimbardo amerikai szociálpszichológus eredeti tréning moduljai alapján dolgoztunk át. Emellett a képzések lényege a személyes, élményalapú megélés, fontos, hogy a résztvevők személyesen is megtapasztalják a közöny, az előítéletek működését, ezért a tréningeken, workshopokon terepgyakorlatokat is szervezünk.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

d_Workshop (alkalmanként e_Játék egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) f_Tábor (tanítási időn kívüli fejlesztő könyv) kártyajáték könyv (pl. társasjáték összefüggő program) többnapos

Itt vagyunk jelen

Bács-Kiskun megye) Csongrád-Csanád megye Dél-Alföld (Békés megye Dél-Dunántúl (Baranya megye Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Fejér megye Hajdú-Bihar megye Heves megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye Közép-Magyarország (Pest megye) Nógrád megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Somogy megye Tolna megye) Vas megye Veszprém megye) Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Szociális és kulturális nyitottság