Skip to content

Időspirál Élményközpont

Az Időspirál Élményközpont a modern oktatási módszereket és a természettudományokat kapcsolja össze, ezáltal élményt és óriási tudásforrást nyújtva a gyerekeknek.

Az Időspirál Élményközpontba látogató gyerekek a virtuális és kiterjesztett valóságot, valamint az érintőképernyők lehetőségeit kihasználva, játszva ismerkedhetnek meg az emberi testtel, a Naprendszer titkaival, a digitális világ – robotika elemeivel, a földtörténeti korokkal, őslényekkel, illetve a Föld óceánjainak, valamint az űrkutatás világával.

A hozzánk érkező diákok 3 különböző teremben, forgószínpadszerűen vehetnek részt foglalkozásokon. A termekben multi touch monitor, virtuális valóság (VR) élményét nyújtó sisak és kiterjesztett valóság (AR) képzetét keltő eszközökkel zajlik az ismeretszerzés. A interaktív, beszélgetve történő tudásátadáson túl, a hangsúly a játékos tanuláson van. A látogató gyerekek újszerű és modern módon juthatnak ismeretekhez. Szakmai anyagaink a tudománypedagógia és élménypedagógia eszközeivel válnak teljessé. A foglalkozássorozatokon kívül igény szerint nyári táborokat, délutáni szakköröket is szervezünk. A termekben virtuális valóság élményét nyújtó munkaállomások és kiterjesztett valóság képzetét keltő eszközök segítik az ismeretszerzést, a hangsúly a játékos tanuláson van: így szereznek új és újabb ismereteket a diákok, folyamatosan tanulva egymás eredményeiből is. Küldetésünk, hogy legmodernebb eszközökkel élményszerű tanulással szerettessük meg a természettudományt, annak kiemelt területeit.

Tanítási filozófiánk

Az élményközpontban leginkább interaktív beszélgetésekre és élményalapú, játékközpontú foglalkozásokra kerül sor. Célunk, hogy a hozzánk érkező gyerekek szinte észrevétlenül sajátítsanak el hasznos ismereteket.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye)

Nekik szólnak programjaink

f_13-14 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kreativitás Együttműködés/csapatmunka Kíváncsiság