Skip to content

Inspirál Cirkuszközpont

Fontos, hogy a tanuló képessé váljon kitartó, önálló gyakorlásra, önálló célok kitűzésére és azok elérésére.

Inspirál Cirkuszközpont egy kreatív közösségi tér, ahol a cirkusz a kapocs. A cirkuszi gyakorlás és alkotás lehetőség a találkozásra, a változásra, az integrációra, a közösségi létre, együttlétre, másokért és fontos célért végzett önkéntes munkára. A cirkusz újszerű szemlélete hatja át az INspirál Cirkuszközpont tevékenységét, a nagyközönség és a szakma számára nyitott programjait, kurzusait.
Közel hozzuk a cirkuszt az emberekhez, a kezükbe adjuk a csodát, megtanítjuk őket játszani!

Tanítási filozófiánk

A tanítási filozófiánk középpontjában a felfedezés és a játék áll. Fontos, hogy a tanuló képessé váljon kitartó, önálló gyakorlásra, önálló célok kitűzésére és azok elérésére. Merjen hibázni, és számtalanszor képes legyen újra kezdeni. A szociális cirkuszi módszer lényege, hogy eszközzé válik a motiválásra, az együttlétre, a kapcsolódásra, és elsősorban a szociális készségeket, a bátorságot, a kiállást fejlesztjük. Fontos, hogy megtanulják, hogy minden egy lehetőség és nem a tanár mondja meg a tutit, nem csak egyféle igazság van, hanem csak ötleteket, keretet ad a fiataloknak. A legfontosabb: játszani és felfedezni, merni újat kitalálni, merni a sajátot megmutatni.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás)

Itt vagyunk jelen

Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye) Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kitartás Kreativitás