Skip to content

Kék Erdő Alapítvány – Szenzoros feldolgozási zavarral élő gyermekekért

Sokak számára az inklúzió egy gyógypedagógiai gyakorlat, a fenntarthatóság pedig csupán a környezetvédelemről szól. A célunk ezen fogalmak edukálása, gyakorlatba történő helyes átültetése,szülőknek, pedagógusoknak, fejlesztő szakembereknek workshopokon keresztül, míg gyerekeknek kreatív kézműves foglalkozások útján.

Egy közösség annál értékesebb, minél többféle nézőpontot vizsgálhat, minél többféle látásmódot ütköztetve saját értékrendet építhet fel. Ehhez diverzitásra van szükség. A sokféleséghez pedig befogadásra és elfogadásra. Az inklúziónak pedig csak akkor van értelme, ha valódi alapokra épül és fenntartható. Ez a Kék Erdő Alapítvány valódi oka arra, hogy a szenzoros feldolgozási zavarral élők társadalmi beilleszkedését másképp támogassa, mint ahogyan az korábban megszokott.

Tanítási filozófiánk

Hiszünk abban, hogy csak meglévő tudásra lehet építeni, és a saját élményre alapozott tanulás a legjobb módja annak, hogy a tudás beépüljön. Minden tanulás belső indíttatásból kell fakadjon, mert egy egyirányú tanításnak semmi értelme nincsen. Mielőtt tehát bárhogyan is tanítanánk, kívánjuk felébreszteni a vágyat a tanulásra, majd pedig megfigyeljük, ki hogyan, milyen módon, milyen tanulási stílus alapján tud és szeret a leghatékonyabban tanulni.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál e_Játék, könyv (pl. társasjáték, kártyajáték, fejlesztő könyv) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás)

Itt vagyunk jelen

Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Magyarország (Pest megye)

Nekik szólnak programjaink

a_3-4 éves gyerekek b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Alkalmazkodókészség/reziliencia Érzelmi Intelligencia Kommunikáció